- Huuhtaise liha ja laita kiehumaan reiluun, hieman suolattuun veteen.
- Kuori vaahto ja lisää pippurit ja laakerinlehdet, anna kiehua miedolla lämmöllä.
- Keitä yksi peruna lähes kypsäksi, kuori ja soseuta se kulhoon, lisää jauhot, maito, kerma, voi, muna, ripaus sokeria ja suolaa.
- Sekoita hyvin ja jätä hetkeksi turpoamaan.
- Kauho pikku kasariin muutama desi lihan keitinlientä ja kuumenna kiehuvaksi.
- Nostele kahden lusikan avulla taikinasta klimppejä liemeen muutama kerrallaan.
- Kypsennä muutama minuutti ja nosta reikäkauhalla sivuun, valmista näin klimpeiksi koko taikina.
- Kun liha on kypsää, nosta laudalle ja paloittele.
- Kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit, keitä aineksista perusohjeitten mukainen lihasoppa.
- Lisää klimpit sekaan juuri ennen tarjoilua.
- Ripottele vielä persiljasilppua.
Lähteet:
Reseptivihko.net
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti