keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Lapskoussi

Kypsennysaika n. 3 tuntia

300 g luista naudanlihaa
300 g luista sianlihaa
300 g luista lampaanlihaa
2 L vettä
1 iso sipuli
1-2 porkkanaa
pieni pala lanttua
8 perunaa
1 laakerinlehti
15 kokonaista maustepippuria
10 kokonaista valkopippuria
1-1½ rkl suolaa

Valmistus:

1. Paloittele lihat
2. Kuori ja paloittele kasvikset
3. Sido laakerinlehti ja pippurit sideharsopussiin.
4. Pane lihat ja kasvikset (perunoita lukuunottamatta) kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Nosta maustepussi kattilaan.
5. Kun liha ja kasvikset ovat kypsiä, nosta ne pois kattilasta ja pane tilalle lohkotut perunat.
6. Irrottele liha luista kevyesti repimällä
7. Nosta kypsät perunat kattilasta kasvisten joukkoon ja soseuta juurekset. (OTA TALTEEN KEITINLIEMI ERIKSEEN)
8. Vatkaa lihapalat ja juuressose kuohkeaksi seokseksi. Lisää keitinlientä sen verran, että saat mehevän seoksen.
9. Tarjoa lapskoussi vadilta. Paina kauhalla soseen keskelle kuoppa ja kaada siihen voisulaa.
Jokainen ruokailija ottaa itselleen lapskoussia voisilmän vierestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti