keskiviikko 15. tammikuuta 2014

LOHIPIIRAKAT 10 kpl

Taikina: 250 g Meijerivoita
1 prk (250 g) Maitorahkaa
4 dl Vehnäjauhoja

Täyte:½ dl riisiä (ennen keittämistä)
600 g kalaa (savustettua, keitettyä, paistettua maun mukaan)
2 kovaksi keitettyä munaa
½ dl tillisilppua
ripaus suolaa ja valkopippuria
voiteluun kananmunaa


· Sekoita taikina tasaiseksi ja laita jääkaappiin.
· Keitä riisit ja jäähdytä ne.
· Hienonna kalat ja kananmunat. Sekoita täytteen aineet ja mausta se.
· Kaaviloi taikina n. 2-3 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinapyörällä
kalanmuotoisia piirakoita 20 kpl.
· Jaa täyte 10:lle piirakanpohjalle. Nosta toiset 10:n kanneksi.
· Kostuta reunat vedellä ja tiivistä reunat kunnolla.
· Voitele ennen paistamista munalla
- Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti