keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Pankakko

1 ½ maitoa
1 dl vehnäjauhoa
3 munaa
3-4 dl perunaraastetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
voita vuoan voiteluun

1. Paina siivilässä perunaraasteesta vesi pois. Vatkaa munat. Sekoita munien joukkoon ensin pari desiä maitoa ja sitten vispaa jauhot seokseen. Näin saat tasaisen taikinapohjan.
2. Sekoita taikinaan loput maidosta, perunaraaste ja mausteet. Voitele pannu voilla. Kun uuni on 200-asteinen, kaada hyvin sekoitettu taikina uunivuokaan ja vuoka uuniin. Arvioitu paistoaika on tunti.
3. Kun perunaraaste on kypsää ja pannukakku pohjasta ja pinnaltaan kukertavan ruskeaa, on riivat pannkakko parhaimmillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti